Kā atjaunot kārtību finansēs līdz Jaunajam gadam

Samazināt parādus

Vai jums ir vairāki aizdevumi? Maksāt augstas procentu likmes, Kad citi aizņemties naudu jau par zemākām likmēm? Līdz Jaunajam gadam vēl var paspēt refinansēt aizdevumu. Brīvdienās daudzas bankas laikiestatīta vispievilcīgākajiem piedāvājumiem. Ja jūs lietojat jaunu aizdevumu ar zemāku likmi un atmaksājat visus iepriekšējos, tad no nākamā gada jūs varat maksāt tikai vienu reizi mēnesī vienai bankai un ievērojami samazināt maksājumu.
Atvērt depozītu

Jaungada burzma aizņem daudz spēka un, protams, naudas. Bet atlikušie ietaupījumi var būt laiks, lai ieguldītu drošā bankā: jūsu nauda būs pilēt procentus-tas palīdzēs aizsargāt uzkrājumus no inflācijas. Bet jābūt uzmanīgiem: tā vietā, lai noguldījumu, jūs varat mēģināt uzlikt apdrošināšanas polisi vai investīcijas - šie ieguldījumi nav apdrošināti valsts, atšķirībā no noguldījumiem, un negarantē ienesīgumu. Kā pasargāt sevi no misseling, lasīt tekstā " kādi pakalpojumi var uzlikt bankā, nevis depozītu."

Izveidot individuālu ieguldījumu kontu (IIS)

Kā jūs satikt gadu - tā jūs pavadīsiet to, saka pieredzējuši investori. Ja jūs arī vēlaties izmēģināt spēkus akciju tirgū, mēģiniet līdz decembra beigām atvērt IIS. Tas dos jums iespēju nākamajā gadā saņemt nodokļu atskaitījumu-atmaksāt 13% no summas, ko jūs ievietojat IIS.

Kļūt par investoru

Kā variants-līdzekļus var ieguldīt kopfondā vai nopirkt uzticamu uzņēmumu obligācijas. Tas ir iespējams, ka nākamajā cīņā chimes jūsu bilance ievērojami pieaugs. Bet jāapzinās riski: ieguldījumi nav apdrošināti ar valsti, bet jo augstāka ir potenciālā ieguldījumu atdeve, jo lielākas izredzes zaudēt visu naudu. Tāpēc, pirms jūs riskējat uzkrājumus, nosver visu plusi un mīnusi-Lasīt vairāk par to tekstā "kas jums jāzina iesācēju investoram".

Uzsākt savu projektu

Vai Jaunajā gadā vēlaties uzsākt savu biznesu, ierakstīt mūzikas albumu vai izdot grāmatu? Ar pūļa palīdzību jūsu ideju var atbalstīt pat pilnīgi svešinieki. Un pirms brīvdienām ir iemesls piedāvāt potenciālajiem" investoriem " īpašus dāvanu izdevumus vai Jaungada suvenīrus kā papildu atlīdzību par jūsu projekta finansiālo atbalstu. Ja jūs nolemjat veikt aizdevumu biznesam - vispirms izpētīt, kāda iemesla dēļ bankas visbiežāk noliedz uzņēmējiem. Tas neatkārtos citu cilvēku kļūdas un palielinās viņu izredzes saņemt kredītu.

Izstrādāt plānu

Vai jums nav laika šogad darīt ar finansēm visu, ko vēlaties? Tā vietā, lai rakstītu Great Ustyug, uzrakstiet savu personīgo finanšu plānu nākamajam gadam. Tas ne tikai sakārtos jūsu budžetu, bet arī palīdzēs pārvērst sapņus par realitāti — varbūt pat bez Santa Claus palīdzības.